BASINDA BİZ

Ümit Makine: 2023 Yere Sağlam Basma Zamanı


Ümit Makine: 2023 Yere Sağlam Basma Zamanı

Ümit Makine Yönetim Kurulu Üyesi Yeşim Ümit, 2023 yılına ilişkin hedeflerini aktardı.  

 

Ümit Makine’nin üretim planlamasından ihracat hedeflerine, fuarlardan yeni yatırımlarına kadar dair birçok konuda Sleep Tech’e açıklamalar yapan Ümit, yeni yılda yeni inovasyon yatırımları, ihracat pazarları, Ar-Ge teknikleri ve daha fazla üretim hedeflediklerini söyledi. Daima ileriye dönük olduklarını fakat bunu akılcı yatırımlarla ve doğru zamanda adım atarak yaptıklarını söyleyen Yeşim Hanım, Ümit Makine’nin geçmişte olduğu gibi önümüzdeki yılda da müşterilerine güven ve gelecek sağlayacağını ifade etti.

Türkiye’nin yatak makineleri üreten ilk firmasıyız  

İnovasyon ve Ar-Ge kavramları, sistematik ve bilimsel metotlar kullanarak ortaya yeni ve gelişmiş ürünler çıkarmak veya var olan ürünleri geliştirmek olarak ifade edilebilir. Ümit Makine yatak üretim makinaları sektöründe Türkiye’deki ilk firma. Yıllardır ülkemizde yatak üretim makineleri konusunda hem bir ilk olmanın hem de bir Türk markası olmanın sorumluluğu ve yükümlülüğü ile diğer Türk firmalarına da örnek teşkil ettik. Bu sorumlulukla 2022 yılında gerçekleşen IBIA EXPO 2022 Fuarı öncesinde tüm iyi niyetimizle aynı yolda ilerlediğimiz sektör temsilcileri ile yapmış olduğumuz bilgi ve teknoloji alışverişleri, 2023 yılında da artan bir eğimle devam edecek. Bu durum hem Ümit Makine’ye hem de aynı yolda ilerlediğimiz sektör temsilcilerine, kendimizle birlikte ülkemizi de kalkındırma yolunda güç verecek.  

Küreselleşme ile birlikte benzer üretim teknolojileri dünyanın çok farklı noktalarında kullanılabiliyor. Bu durum tüketicilere benzer özelliklere sahip ürünlere daha uygun fiyatlara ulaşabilme olanağı sağlıyor. Bu durum ise tüm dünya üzerindeki rekabeti arttırıyor. Ümit Makine olarak bu rekabette daha güçlü olmak adına 2023 yılında kaliteyi daha öne çıkararak maliyetleri düşürebilme araştırmaları içine girdik. Bu durumda sektördeki diğer firmalarla 2022 yılında başlatılan iyi niyet alışverişinin gücümüzü artıracağına, bilginin paylaşıldıkça değer kazandığına inanıyoruz. Bu alışveriş hâlihazırda ilişki içinde olduğumuz yabancı firmalarla daha globalleşmiş ve 2023 hedeflerimizde bizi daha güçlü bir noktaya getirmiştir.  

Ümit Makine’ye rekabet avantajı kazandıracak olan inovasyondur  

Ümit Makine olarak makro boyutta ülkelerle rekabet avantajı elde etmek için 2023 yılı ve sonrasında ürünlerimizde ve üretim süreçlerinde farklılık yaratacak faaliyetlere doğru yöneliyoruz. Ümit Makine’ye rekabet avantajı kazandıracak bu farklılığı ortaya koyabilmenin en önemli araçlarından biri olan Ar-Ge ve diğeri inovasyondur. 2023 yılında ve sonrasında Ümit Makine tesisleri altında inovasyon ve Ar-Ge çalışmalarını daha yoğun göreceksiniz ve bu çalışmalar sonucu ortaya çıkacak yenilikçi ürünlerin ve hizmetlerin rakip ürünlerden farklılaşmış olması, makinelerimizin yerel ve uluslararası pazarlarda daha fazla tercih edilmesini sağlayacaktır.  

İhracat üretimi, üretim de teknolojiyi tetikler

Günümüzde tüm işletmelerde olduğu gibi Ümit Makine’de de katma değer elde edebilmenin en önemli araçlarından biri olan ihracat, uluslararası pazarlara verilen önemi her zamankinden daha çok arttırmıştır. Bununla beraber ihracat yaparken pazara sunulan makinaların kalitesi ve niteliği de daha çok önem kazanmaktadır. Yapmış olduğumuz fizibilite çalışmalarında emek yoğun üretimin teknoloji yoğun üretimden, ihracat performanslarının daha başarılı olduğunu söyleyebiliriz. Bu durum ve veriler Ümit Makine’nın 2023 ve sonrası hedeflerinde üretim bandında teknolojik gelişime yatırım yapması gerekliliğini ortaya koyuyor. Daha yüksek teknolojilerle üretim yapmak zaman ve kapasite artırımına destek olacak en önemli unsur.  

Getiri düzeyi yüksek olan fuarlara tüm gücümüzle katılma gayretindeyiz  

Üretimle ilgili almış olduğumuz rekabetçi kararlar dünyada kendimizi daha çok anlatabilmek ve gösterebilmek için fuar katılımlarını da zorunlu hale getiriyor. Bu gereklilik göz önünde bulundurulunca yıllık fuar takvimleri de değerlendirilerek ekibimizin karar verdiği getiri düzeyi yüksek fuarlara tüm gücümüzle 2023 yılında da katılmaya devam edeceğiz.  

Ümit Makine müşterisine güven ve gelecek vadederek yoluna devam edecek

Küresel rekabet koşullarının kurallarının geçerli olduğu dünyada ayakta kalabilmek, başarılı ihracat performansı ve rekabet avantajı elde edebilmek ve verimliliği sağlayabilmek için AR-GE, inovasyon, fuar katılımları ve tanıtımlar, yenilikçi ekip 2023 yılı için en önemli hedeflerimiz arasında olacak. Ümit Makine, 2023 yılında akılcı bir yol izleyerek küresel problemlerden etkilenmeden müşterisine güven ve gelecek vadederek yoluna devam edecek.  

 

Ümit Makine: 2023 is time to be on firm gound, (2023, January 1). Sleeptech Magazine, 30-31.  

https://www.sleeptechmagazine.com/sleeptech-november-january-february-2023/